WAWAN REMBUG

TUGAS BAHASA JAWA

WAWAN REMBUG

 

Nuhu : Miturut panjenengan, pendidikan punapa ingkang kudu diwiwiti, pendidikan agama           utawi pendidikan umum?

 Fai    : Pendidikan Agama

Nuhu : Kenging punapa panjenengan milih pendidikan Agama?

 Fai    : Kerana pendidikan agama syarat kangge pondasi kehuripan kaliyan masyarakat.

Nuhu : Kepripun cara panjenengan belajar  pendidikan agama ?

Fai    : Setunggal, ngenal agama lan ajaran-ajaran Allah, Rasul, Al-qur’an lan rukun iman                                                                          serta rukun islam. Kaping kalih, nglakokake kewajiban-kewajiban agama. Metode ingkang sae yaiku ndeleng  contoh ingkang  nyata. Kaping telu, nanamaken pondasi ahlakul karimah kaliyan contoh saking wong tua. Kaping papat, nanamaken ing jeroning diri semangat golet  ilmu. Kerana kaliyan ilmu iku  keimanan lan keislaman badhe kawujudake.

Nuhu : Punapa  miturut panjenengan  golet  pendidikan, kudu dateng  pesantren?

Fai    : Pesantren menika sae, nanging golet  ilmu menika mboten mung teng pesantren. Ilmu saged digolet teng pundi mawon. Ingkang wigati yaiku wonten semangat lan yakin ing ati kangge  terus golet lan ngamalken ilmu.

Nuhu : Miturut panjenengan, punapa  fungsinipun pendidikan agama? 

Fai     : Kangge gawe pribadi muslim ingkang utuh,ngembangaken  potensi tiyang     (jasmaniyah utawi rohaniyah ), gawe hubungan kang  sae kabehan  pribadi tiyang     kaliyan Allah, kaliyan alam lan kaliyan tiyang liayane kaliyan mujudake ahlakul karimah.

Nuhu : Matur suwun, wekdalipun lan  sampun aweh  arahan kang sae marang kula. Mugi  mugi wekdal kepungkur saged aweh arahan kang luwih sae. 

Fai     : Nggih, sami-sami, kula nggih seneng ,saged ngaweh wekdal marang panjenengan.

 

Muhamad Faizal Aulya ( 17 )

Nurul Hudallah Akbar Rizqie ( 21 )

XI IPA 2

About these ads

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s